A-kasse priser – hvad koster de forskellige A-kasser?

Prisen for A-kasse er relativt forskellig. Der er ikke kæmpe udsving, og som sådan er produkterne langt hen af vejen ret ens.

Du kan dog spare over 100 kroner hver måned fra de dyreste til de billigste A-kasser.

For de fleste er det vigtigste ved A-kassen sikkerhedsnettet i form af dagpenge. Og A-kasserne følger her nogle fastsatte regler, så der er ikke nogen forskel på, hvordan du er stillet hvis du bliver ledig. Der kan dog være lidt forskel på, hvordan de forskellige A-kasser mener, du skal søge jobs og dokumentere det, for at leve op til kravende om at være aktivt jobsøgende.

Priser hos A-kasserne

Herunder kan du se priserne hos de danske A-kasser – du kan også se, hvis der er særlige krav, før du kan blive medlem.

A-kasse Forudsætninger Pris uden fagforening Til udbyder
For alle 473 kr. Til udbyder
For alle 483 kr. Til udbyder
For alle 485 kr. Til udbyder
For alle 478 kr. Til udbyder
For alle 475 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
489 kr. Til udbyder
For alle 451 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
501 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
436 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
503 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
441 kr. Til udbyder
Kun selvstændige
587 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
504 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
500 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
431 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
482 kr. Til udbyder
For alle 444 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
488 kr. Til udbyder
For alle 459 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
441 kr. Til udbyder
For alle 464 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
495.05 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
455 kr. Til udbyder
Kun særlige faggrupper
486 kr. Til udbyder

Priser og information i tabellen er opdateret 12. november 2018

Hvad får jeg for pengene?

Generelt er produktet fra A-kasserne ret fastlagt på forhånd, og derfor er udvsvingene i pris heller ikke enorme. Omvendt kan der – især hvis man ser over en længere periode – fine penge at spare, hvis du vælger en af de billigste A-kasser i stedet for en af de dyrere.

A-kasser er nemlig mere end bare dagpenge. De tilbyder dig også forskellige former for sparring, når du går ledig – dele af det er et krav, men de fleste A-kasser tilbyder også mere end de rene krav, og i sidste ende skal det da også gerne både være i din og A-kassens interesse, at du som medlem hurtigst muligt kommer tilbage i job igen, hvis du skulle ende med at gå ledig.

Produktet er på mange måder ret ens, men alligevel kan udsvinget i prisen godt være over 100 kroner om måneden.

Ser du også på fagforeninger, er der for alvor penge at spare. Omvendt bliver der også endnu større forskel på de ydelser du får med.

Hvad er ulempen ved en billig A-kasse

Du får ikke færre penge, og du har ikke ret til mindre, uanset hvilken A-kasse, du er medlem af. Du har altid ret til to års dagpenge over en treårig periode, det er altid samme sats, og det er altid den samme måde du genoptjener retten til dagpenge uanset valg af A-kasse.

Til gengæld kan der være lidt forskel på de ydelser såsom kurser, vejledning og coaching, som A-kassen tilbyder. En del af A-kassernes funktion er at hjælpe ledige tilbage i arbejde, og en del gør også en indsats for at hjælpe dig med at være sikker på, at du trives i dit nuværende arbejdsliv.

For nogen er det meget værd, for andre er det mindre vigtigt. Nogle gange kan en fagorienteret A-kasse give dig bedre hjælp med at komme tilbage til job i lige netop din branche, men omvendt kan der også være gode erfaringer at hente fra andre faggrupper.

Der kan også være stor forskel på, hvor de forskellige A-kasser har afdelinger og holder møder, hvis du bliver ledig. Hos nogle risikerer du derfor at skulle bruge lang tid på transport, mens du hos andre kan have meget kort transporttid til møder.

De fleste A-kasser samarbejder med en fagforening, men der er i udgangspunktet ingen krav om, at du er medlem af samme A-kasse og fagforening.