SIM-kort til andre enheder

Flere og flere ting kan komme på nettet via 2G, 3G og 4G-signaler.

Det er blevet ganske almindeligt, at man har forskelligt udstyr, man gerne vil have på nettet. Der kan være tale om overvågningskamera, varmepumpe, tyverialarm og meget andet.

Det kan svinge meget fra udstyr til udstyr, hvad behovet er. Noget skal kunne sende SMS, andre sender data, mens andre har brug for at sende billede eller måske ligefrem video.

Det betyder også, at det kan være vidt forskelligt, hvilken løsning, der er den rigtige.

En del udstyr modtager kun 2G, mens andet kun modtager 3G eller 4G. Andet udstyr kan bruge alle signaltyper. Det betyder også, at det kan være vidt forskelligt, hvilke abonnementer der overhovedet virker. Nogle taletidskort modtager kun 2G og/eller 3G. Andre modtager ikke 2G.

Findes der abonnementer målrettet udstyret?

Generelt har udbyderne ikke meget fokus på abonnementer specifikt til denne type udstyr, men der er udbydere der tilbyder SIM-kort specifikt til varmepumper eller alarmer. Greentel er dog en undtagelse, og de har pakker der er målrettet de fleste typer udstyr. Hos de øvrige udbydere må du se mod enten forbrugsafregnede løsninger, mobilabonnementer, taletidskort eller datakort til mobilt bredbånd.

Generelt er pakkerne hos Greentel tilpasset, så indholdet er fordelt over et år, og dermed er der plads til større udsving, hvilket kan være praktisk, da eksempelvis midlertidige problemer med en varmepumpe kan få forbruget til at stige drastisk, ligesom der kan være udstyr hvor du primært har brug for kontakt til udstyret på bestemte tider af året.

SIM-kortene har både 2G, 3G og 4G kontakt, så her behøver du blot være sikker på at udstyret faktisk virker på de danske frekvenser, og til de traditionelle mobilsignaler – er udstyret købt i Danmark, burde der ikke være problemer her.

Alt i alt er Greentel derfor et godt sted at overveje, om der er en pakke der passer en.

Hvis man har udstyr, der kommer til at bruge enten rigtigt meget data, eller sende virkelig få SMS’er kan det dog være værd at overveje et taletidskort eller et forbrugsafregnet abonnement. Her er det dog vigtigt, du sikrer dig, at abonnementet kan virke med det udstyr, du har – du bør derfor undersøge, om dit udstyr virker med både 2G, 3G og 4G – gør det det, vil der ikke være problemer.

Se abonnementer til andre enheder på Greentels hjemmeside

Udover Greentel tilbyder Sim Supply også løsninger specifikt til eksempelvis Varmepumper.

Nederst på siden finder du priser på forbrugsafregnede abonnementer.

Hvad modtager mit udstyr?

Først og fremmest skal dit udstyr naturligvis kunne bruge SIM-kort. En del udstyr virker via WIFI, og her er det et særskilt abonnement, du skal bruge og være koblet på via traditionelt trådløst netværk fra en bredbåndsforbindelse eller alternativt mobilt bredbånd. I stedet skal det være 2G (GSM/EDGE), 3G (UMTS/HSPA) eller 4G (LTE) signaler, den modtager.

Virker udstyret med både 2G og 3G, bør der heller ikke være problemer, men virker det kun med 2G eller kun med 3G og/eller 4G, bør du undersøge, om abonnementet rent faktisk virker på en af disse teknologier.

Generelt bør du allerede på æsken kunne se, hvilke teknologier enheden virker med – og her kan der altså både stå 2G/GSM/EDGE, 3G/UMTS/HSPA og 4G/LTE.

Hvis dit udstyr er købt uden for EU-lande, bør du også undersøge, om udstyret faktisk virker på de europæiske frekvenser – står der direkte, at den vil virke i EU, bør du naturligvis kunne forvente det, og det bør du også kunne forvente, hvis det er købt i Danmark eller et andet EU-land til lokale forbrugere.

I Danmark bruger vi følgende frekvenser / bånd:

Band 20: 800 MHz (4G, ikke 3)
Band 8: 900 MHz (3G og 2G, alle netværk)
Band 3: 1800 MHz (4G og 2G, alle netværk)
Band 1: 2100 MHz (3G, alle netværk)
Band 7: 2600 MHz (4G, alle netværk)

Band og MHz er reelt blot to forskellige måder at opgive det på, så der er ingen forskel på om der står eksempelvis Band 20 eller 800 MHz – bemærk at teknologierne ikke har adgang til samme bånd. Hvis enheden understøtter 4G på band 8 / 900 MHz har du altså ikke adgang, da signalet der sendes i Danmark er 2G og 3G på dette frekvensbånd.

Forbrugsafregnede abonnementer

I tabellen herunder ser du forskellige priser på primært forbrugsafregnede abonnementer. Bemærk at en del af dem har et minimumsforbrug om måneden, som typisk er på 10-30 kroner. Blandt de billigste på det punkt er OK Mobil, hvor minimumsforbruget i skrivende stund er 10 kroner pr. måned.

Omvendt kan oprettelsesprisen også hurtigt blive ligeså væsentlig på de forbrugsafregnede løsninger.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
48 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
8 øre/2 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 29 kr.)
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
40 øre/min.
0,04 kr./MB
(3 inkl. 4G)
10 øre/1 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
59 øre/min.
9,9 kr./MB
(TDC)
18 øre/1,30 kr.
Ingen
29 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 128 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Dækning

Det er naturligvis vigtigt, dit udstyr faktisk har dækning.

Hvis det blot skal kunne sende SMS’er vil der typisk være fornuftig dækning stort set overalt. Skal det kunne sende data, kan det være lidt mere væsentligt med godt signal, men generelt bør enheder med SIM-kort ikke sende data i så god kvalitet, at de højeste hastigheder er nødvendige.

Ikke desto mindre kan det være en rigtigt god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortene, for at sikre sig at dækningen er fornuftigt i dit område. Vi har samlet et overblik over nogle af de væsentlige udbyderes dækningskort. Ikke alle udbydere er med på listen, men alle netværk til mobiltelefoni i Danmark er repræsenteret.

Udbyder Netværk Hjemmeside
Telia/Telenor Se dækningskort
3 Se dækningskort
TDC Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
TDC Se dækningskort
3 Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
Telia/Telenor Se dækningskort
TDC Se dækningskort
TDC Se dækningskort
TDC Se dækningskort
TDC Se dækningskort
TDC Se dækningskort
TDC Se dækningskort