Mobilabonnement til teenageren

teenage girl making self portrait with smartphoneDet er meget forskelligt, hvor stort behov du har, når du som ung teenager skal ud og jagte nyt abonnement.

Ofte kaster du omkring dig med SMS’er og MMS’er, men her er der heller ikke det store at tage stilling til: i de pakker der normalt er relevant for dig, kan du sende alle de beskeder du vil, uden det koster ekstra.

Det er især hvor meget du taler og bruger din telefon til data, der har betydning for, hvad du skal vælge.

Valg af data

Du tænker sikkert, at så meget som du bruger din telefon, skal du garanteret op at have en af de absolut største datapakker. Men sådan behøver det ikke være – faktisk overstiger mange pakker behovet for data hos selv meget aktive mobilbrugere.

Det der især trækker data, er når du streamer video eller hører musik via en applikation. For hver time du streamer video, bruger du normalt omkring en halv GB, og for hver time du streamer musik bruger du normalt omkring 0,2 GB. Dermed kan du hurtigt regne ud, hvor meget du forventer at bruge af data på de to ting.

Herudover har du faktisk sjældent brug for mere end 1-2 GB. Det er nok til, at du dagligt kan tjekke Facebook, en nyhed eller to og generelt surfe lidt på nettet. Laver du meget mere end det, kan det være nødvendigt at gå længere op, men så længe du ikke ser video eller hører musik, skal du reelt bruge mange timer intensivt på nettet via telefonen hver dag, hvis du skal op og have brug for pakker på 5-10 GB.

Det forbrug du har på video og musik lægger du til det, du forventer at bruge på nettet, og så har du fundet frem til den datapakke, du normalt bør vælge. For langt de fleste er en pakke på et par GB altså mere end rigeligt.

Du bruger dog naturligvis også data hver gang du henter nye spil eller andre applikationer. Da du ikke bruger data, når du er koblet på en trådløs router, kan det være en god idé, hvis du kobler dig på routeren, når du er hjemme. Når du er på routeren kan du hente og opdatere spil og applikationer – og gør du det på den måde, tæller det altså ikke med i dit dataforbrug. Måske kan du endda koble dig på trådløs forbindelse på eksempelvis skolen også, og på den måde spare endnu mere på datapakken.

Valg af talepakke

Det er ekstremt forskelligt, hvor meget du som teenager taler i telefon. Nogle foretrækker at sende beskeder til hinanden, mens andre kan finde på at have timelange samtaler nærmest dagligt. Hører du til den sidste gruppe, bør du enten overveje et fri tale abonnement, ligesom mange sparer penge på mobilregningen ved i stedet at bruge eksempelvis Skype til de meget lange samtaler.

Hvis du hører til den første gruppe, kan du naturligvis spare kraftigt på mobilregningen ved at jagte et af abonne

Abonnementer der passer til teenageren

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021