Vil du have ny A-kasse?

Der kan være mange grunde til at skifte til en ny A-kasse. Måske har du følt dig uretfærdigt behandlet, eller måske vil du bare gerne spare lidt på udgifterne.

I Danmark er der et ret bredt udvalg af A-kasser – en del kan du altid være medlem af, mens der er andre, der kræver, du er i en bestemt branche, ligesom det heller ikke er alle, der accepterer selvstændige.

De fleste A-kasser tilbyder også, at du samtidig kan have fagforening, og også her kan der være en del penge at spare.

Hvis du skifter til en ny A-kasse, er du stillet præcis som du var i den tidligere. Du kan altså hverken miste retten til dagpenge hverken helt eller delvist, men omvendt får du heller ikke ret til dagpenge. Du kan ikke kun skifte A-kasse, når du er i kob – du kan også sagtens skifte A-kasse, hvis du er ledig.

Priser fra de danske A-kasser

Vi har samlet priserne fra samtlige danske A-kasser.

A-kasse Forudsætninger Pris uden fagforening Meld dig ind
For alle 505 kr. Meld dig ind
For alle 502 kr. Meld dig ind
For alle 514 kr. Meld dig ind
For alle 487 kr. Meld dig ind
For alle 498 kr. Meld dig ind
For alle 505 kr. Meld dig ind
For alle 459 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
524 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
467 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
507 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
458 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
521 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
522 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
451 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
510 kr. Meld dig ind
For alle 457 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
514 kr. Meld dig ind
For alle 480 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
475 kr. Meld dig ind
For alle 490 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
508.09 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
463 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
514 kr. Meld dig ind

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Hvad er dagpenge

Dagpenge er den understøttelse du modtager, hvis du går ledig efter at have været i job eller efter endt uddannelse. Du kan modtage dagpenge i op til to år over en periode på tre år.

Dagpenge er en måde at sørge for, din økonomi har et sikkerhedsnet, hvis du skulle miste dit job. For at modtage dagpenge, skal du være jobsøgende, og der er en række formelle krav, du skal leve op til blandt andet for at vise din jobsøgningsaktivitet. A-kassen og jobcentret vil guide dig i, hvordan du lever op til kravene.

Hvis du ikke har ret til dagpenge, kan du også modtage kontanthjælp. Også her skal du være aktivit jobsøgende, men til gengæld er der et loft på hvor mange penge, du må have – hvis du har over 10.000 kroner eller 20.000 kroner som par, kan du ikke modtage kontanthjælp. Det er ikke sådan, at du mister rettet til kontanthjælp så snart kontoen er over beløbene, men omvendt vil du ikke få kontanthjælp hvis din konto er markant over – så skal du først leve af de penge du har. Det er ikke kun værdier på din konto, men også let omsættelige værdier – det kan inkludere friværdi og bil, men ikke nødvendigvis, hvis det er nødvendigt for at opretholde boligstandard.

I 2019 er dagpengesatsen 18.866 som fuldtidsforsikret. Er du nyuddannet er det dog mindre(dimittendsats). Hvad du kan få i kontanthjælp varierer meget, men er mindre end dagpengesatsen.

Optjening af dagpengeret i ny A-kasse

Hvis du skifter til en ny A-kasse, skal skal ikke genoptjene din dagpengeret, hvis du havde ret til dagpenge i din tidligere A-kasse. Du fortsætter, hvor du slap i din tidligere a-kasse. Er du ikke allerede medlem af en A-kasse, skal du dog optjene ret til dagpenge.

Det kræver 1924 timer over tre år som fuldtidsforsikret – det svarer til 52 ugers fuldtidsarbejde (37 timer pr. uge), og derudover kræver det altså at du er medlem af en A-kasse i et år.

Herefter har du ret til dagpenge i to år over en treårig periode, hvorefter du igen skal genoptjene retten.