TV udbydere på det danske marked

Når du skal jagte en ny tv-løsning er der flere ting at tage stilling til – der er mange teknologier, men alle er ikke nødvendigvis mulige for dig.

Det er derfor en god idé at overveje, hvilke muligheder, du vil kunne acceptere – vil du streame indhold når det passer dig, eller vil du i virkeligheden helst se egentlige tv-kanaler? Vil en antenne eller parabol genere dig? Har du behov for mange forskellige kanaler eller er der blot enkelte udvalgte, du reelt har brug for?

Nogle gange kan du også skære teknologier fra, fordi de ganske enkelt ikke er mulige for dig.

For de fleste er parabol- og antenneløsningen mulige, hvis man har det fint med at have udstyret hængende, men ofte er der andre løsninger, der ofte er bedre.

Mange steder – især i byer – kan man få tv via kabel-tv, hvilket typisk vil være via YouSee eller Stofa. Har man god båndbredde kan man også få tv via bredbåndsudbyderen(især via fiber, kan det være en god løsning), ligesom man i stedet kan få tv via diverse streamingtjenester, hvilket bliver mere og mere populært også som eneste løsning.

Liste over tv udbydere

Vi har samlet et overblik over de forskellige udbydere til tv, hvor du også kan se hvilken teknologi, udbyderen bruger – under tabellen kan du finde mere information om de forskellige teknologier, og hvilke fordele og ulemper, der er.

Til streaming har vi blot samlet de mest populære tjenester – der er mange flere, og du kan få et mere komplet billede i vores guide til streaming af tv. Det vi har listet som streaming i tabellen virker uanset udbyder, mens det, der er listet som bredbånd kræver, at du også har bredbåndabonnement ved udbydere.

Vi har kun samlet udbydere, der i rimelig grad er landsdækkende eller har et forholdsvist stort antal husstande, de dækker. Blandt streamingtjenester har vi udvalgt de største og mest interessante.

Udbyder Teknologi Beskrivelse Til udbyder
Canal Digital Parabol

TV-pakker Til udbyder

Viasat

Parabol

TV-pakker
Adgang til Viaplay
Til udbyder

YouSee

Kabel-tv
Bredbånd

TV-pakker Til udbyder

Stofa

Kabel-tv
Fiber

TV-pakker Til udbyder

Boxer Antenne Fleksible TV-pakker Til udbyder
Waoo! Fiber

TV-pakker Til udbyder

Altibox Fiber

TV-pakker Til udbyder

Telia

Bredbånd
Streaming

TV-pakker
TV-pakker via streaming
Til udbyder

Fullrate

Bredbånd

TV-pakker

Til udbyder

Viaplay

Streaming

Sport, serier og film
Indhold fra TV3-kanalerne
Til udbyder

Dplay

Streaming

Sport, serier og film
Inhaled fra Discovery-kanalerne
Til udbyder

Netflix

Streaming

Serier og film Til udbyder

HBO Nordic

Streaming

Serier og film Til udbyder

TV2 Play

Streaming

Serier og film
Indhold fra TV2-kanalerne
Til udbyder

Telmore Play

Mobilabonnement

HBO Nordic, TV2 Play m.fl. Til udbyder

Parabol

Der er tre primære udbydere i Danmark til Parabol tv: Viasat, Canal Digital og DLG Tele.

Pakkerne via parabol ligger generelt i den høje ende af prisskalaen. Der er små forskellen på kanalerne og hvilke der leveres i HD. Blandt andet er der større forskel på, hvilke sportsrettigheder kanalerne hos udbyderne har. Viasat har selvsagt alle Viasat-kanalerne, mens Canal Digital har alle discovery-kanalerne (blandt andet kanal 4,5,6 og 9’eren og eurosport). Der er dog markante overlap. DLG Tele samarbejder med Viasat, og tv-pakkerne er derfor ret beset identiske.

Antenne

Bredbånd via antenne kræver, at du har en antenne, som bliver leveret samtidig med, du bestiller dit abonnement. Nogle steder er det nødvendigt med en udendørs antenne, der monteres, mens det andre steder er tilstrækkeligt med en indendørs antenne.

I Danmark tilbyder Boxer TV bredbånd via antenne. De markedsfører sig på ønsket om at give dig gode muligheder for selv at tilpasse din tv-løsning. Pakkerne og mulighederne er ikke helt så store som via parabol, men til gengæld er priserne typisk lavere.

Kabel-tv

Kabel-tv er tv-pakker via coax-kabler. Det vil ofte være i form af en lokal antenneforening, der ofte samarbejder med en af de store udbydere, typisk Stofa eller YouSee – det kan dog også være via egne aftaler eller mindre udbydere.

Kabel-tv er typisk kendetegnet ved store pakker med masser af kanaler, og ofte er det et meget bredt udvalg. Der er også begyndt at komme mere fokus på tilvalgsordninger, så du kan få mere fleksible løsninger.

Bredbånd

Flere udbydere tilbyder også tv via bredbånd. Der er to teknologier til dette: fiber og kobber – du kan også få bredbånd via kabel-tv kablerne, men med tv via bredbånd, vil der være et krav om, at du også har bredbånd ved udbyderen.

Fiberudbyderne har typisk lidt store pakker, mens udbydere via kobberteknologien har mere fokus på basispakker.

Via kobber bruger alle udbyderne TDC’s net, der også bliver forbundet med bredbånd via telefonstikket.

Via fiber er det typisk via egne netværk, og Waoo!, Altibox og Stofa er de store udbydere med fiber. TDC har også tv via deres egen fiber. Waoo! dækker bredt over det meste af landet, mens TDC især dækker på Nordsjælland, Stofa især dækker Syd- og Sønderjylland, og Altibox dækker Vestjylland.

Streaming

Der findes efterhånden et bredt udvalg af streamingtjenester.

Telia har en traditionel pakkeløsning, hvor du får tv-pakker som du kender det – og du behøver vel at mærke ikke have bredbånd fra Telia samtidig.

Derudover er de fleste løsninger mere baseret på, at du selv vælger, hvornår du vil se de enkelte programmer. Viaplay satser hårdt på sport, og det samme gør også Dplay.

Netflix er den store tjeneste, der satser hårdt på serier og film, mens HBO Nordic umiddelbart er den største konkurrent på det område – der er visse overlap i udvalget.

TV2 Play tilbyder TV2’s kanaler, ligesom der er et vist udvalg af film, og du kan se TV2’s serier, når du vil.

Bemærk at du i øvrigt altid har adgang til DR’s kanaler helt gratis som streaming. I de fleste steder i landet kan du også få adgang til Filmstriben.dk, der er bibliotekernes gratis streamingtjeneste, der har et rimeligt udvalg af film og serier – fokus er her rettet mod mere kulturelle film, og der er såvel nye som ældre titler.

Vær opmærksom på, at du skal have mindst ca. 6 Mbit i hastighed for at streame i HD-kvalitet. Tjenesterne kan køres på din computere, men en del virker også via apps på dit Smart-tv, ligesom Chromecast kan få en del af tjenesterne direkte på TV’et.