Sådan skifter du mobilselskab

Grey Detailed Cell Phone Number Pad Macro
Det kan virke uoverskueligt at skulle skifte mobilselskab, men i praksis går det faktisk normalt ekstremt let både med hensyn til at beholde nummer, overgangen mellem og lignende.

Men det er altid en god idé at være forberedt på forløbet.

Det er generelt let at beholde sit nummer, når du skifter selskab, fordi du vil have nyt mobil abonnement.

Ved reelt alle mobilselskaber er det et led i bestillingsprocessen, at du får mulighed for at vælge nummerflytning. I udgangspunktet er det ganske gratis.

Hvor lang tid det tager, afhænger faktisk mest af dit nuværende selskab. Det har nemlig stor betydning, hvor mange dages opsigelse, der er i dit nuværende abonnement, ligesom du naturligvis kan være påvirket af bindingsperioder. Typisk vil der være tale om 30 dages opsigelse, og ofte skal det opsiges til den første i en måned, så det i praksis kan være mere. I nogle tilfælde kan det dog gå væsentligt hurtigere.

Nogle selskaber tilbyder, at du kan begynde dit nye abonnement med et midlertidigt nummer, men i så fald vil du komme til at betale for at have to aktive abonnementer. Det midlertidige nummer kan eksempelvis blive aktiveret, når du første gang bruger SIM-kortet, så sørg for at læse brevene ordentligt, så du ikke pludselig bliver overrasket over dobbeltregninger, som du kunne være sluppet for.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Ofte ligger dine kontakter og gamle SMS’er kun på sim-kortet, og du skal altid have nyt sim-kort, når du skifter udbyder. Som regel kan du flytte dem til din telefon, så de ligger der i stedet, og mange smartphones har også mulighed for at få kontakter tilknyttet en konto, så de automatisk følger med, både når du skifter telefon og abonnement, så længe du fortsat bruger samme styresystem på telefonen.

Oftest forløber nummeroverflytninger smertefrit, men du bør være opmærksom på, at det indimellem kan gå galt. Derfor er det en dårlig idé at time en nummeroverflytning op til et tidspunkt, hvor du ved, du har særligt brug for telefonen. Som regel forløber det gnidningsfrit, men det er ærgerligt ikke at kunne bruge telefonen, når der er allermest brug for den.

Priser ved selskaberne

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021