Ring gratis til venner og familie

Father watching his daughter and friendsDet er rart at kunne ringe gratis til venner og familie, så man slipper for at skulle blive takseret for taletiden, når man har de længste samtaler.

Firkantet sagt er der tre muligheder. En af jer kan have et frit tale abonnement, så personen kan foretage alle opkald. Dette er naturligvis ikke gratis, men kan være en god løsning – især hvis personen taler lang tid med flere.

Man kan også samle sig i et selskab, hvor man kan ringe gratis til andre med samme selskab. Slutteligt kan man også vælge slet ikke at ringe op via opkaldsfunktionen men i stedet bruge eksempelvis Skype.

Ring gratis til andre ved samme selskab

Ved mange mobiludbydere kan du med de fleste talepakker ringe gratis til andre kunder ved samme selskab. På den måde kan du vælge en markant mindre talepakke, hvis du er i samme selskab som de personer, du har de længste samtaler med.

Ofte er der dog en begrænsning for hvor lang tid hver samtale kan vare, men i så fald kan i lægge på og ringe op igen, og på ny tale gratis sammen – der kan også være et maksimalt loft samlet for en hel måned, men det vil typisk være så højt, at I ikke kommer op på forbruget ved naturlig brug.

Det positive for selskaberne er naturligvis, at det er en god måde for dem at hente flere kunder til selskabet, da de kan få kunder til at samle sig ved selskabet og endda ofte blive mere loyale kunder.
Udbyderne i nedenstående tabel tilbyder alle, at du kan ringe gratis til kunder ved samme selskab.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
2 timer
2 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
49 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 49 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Ring gratis via programmer

Med programmer som eksempelvis Skype kan du ringe, uden at bruge af din talepakke. Du bruger dog data på telefonen, hvis du gør det via en applikation. Det kan du dog komme udenom, hvis du kan koble din telefon på en trådløs router, der hvor du er – eksempelvis i dit hjem.

Og da det ofte er herfra, vi har de længste samtaler, vil det for mange give fin mening at lade de lange samtaler foregå via Skype på telefonen. Ulempen er dog, at det kan være lidt omstændigt at bruge programmet og ikke den naturlige opkaldsfunktion.

I øvrigt kan du også have Skype installeret på computeren, så du i stedet kan bruge computere som udgangspunkt for samtalerne – eller så du kan ringe fra en smartphone til en person, der ikke har en smartphone.