Hvordan fungerer talepakker

White Shopping Bags on GreenNår du køber et mobilabonnement, følger der som regel en hvis mængde taletid med. Udbyderne kalder det ofte for talepakker, men selve ordet er ikke altid det helt samme. Nogle kalder det eksempelvis i daglig tale for taletid eller endda bare tale.

Hvis du har en talepakke på for eksempel 5 timers tale, så kan du hver måned tale 5 timer i din mobiltelefon uden at skulle andet end din abonnementspris for telefonsamtaler. Når måneden er løbet ud har du på ny 5 timers tale, du kan bruge.

Taletiden gælder i udgangspunktet kun i Danmark. Taler du i udlandet, vil du betale for dit forbrug, og prisen vil være væsentligt højere end de almindelige danske priser.

Når du har brugt alt din danske taletid, vil du normalt også blive takseret pr. minut, men til ganske almindelige markedspriser.

Mange udbydere supplerer desuden deres talepakker med, at man gratis kan ringe til kunder ved samme selskab. På den måde kan du altså ringe til alle kunder fra selskabet, uden det tæller i dit taleforbrug. Det tilbyder selskaberne naturligvis, fordi det kan være med til at gøre, at du har grund til at anbefale dem som selskab, og de ved endda, at mange ligefrem forsøger at hive flere med over i selskabet, så du kan ringe gratis til kæreste, venner og familie.

Det er også blevet udbredt, at selskaberne udbyder pakker med fri tale, hvor du kan tale alt, hvad du vil i løbet af måneden for din faste abonnementspris.

Få hjælp til at vælge den pakke, der passer til dig

Rigtigt mange ender med en talepakke, der ikke passer til deres behov. Ofte har vi en tendens til at gå efter en pakke, der er rigeligt stor, fordi vi gerne vil være på den sikre side. Samtidig er det også ofte her, det ligner, man får mest for pengene, ligesom kampagnerne hos udbyderne typisk er på de større talepakker. Det virker måske ikke til, at eksempelvis 50 kroner er ret meget at spare, når du tænker, du måske en enkelt gang imellem overstiger dit forbrug – men ser du på et helt år, vil du sikkert også gerne have 500 kroner ekstra i lommen i stedet for uden grund at putte dem i lommen på din udbyder.

Du skal overveje flere ting, når du vælger talepakke. Er der nogen du ringer særligt meget til, og kan du ringe gratis til dem ved at vælge samme selskab som dem? Hvor lange er dine samtaler, og hvor ofte ringer du overhovedet op?

Rigtigt mange af os har kun et par enkelte personer, som vi ringer meget langt til, og kan man finde en løsning, hvor man ringer gratis til hinanden, kan vi dermed ofte nøjes med talepakker på helt ned mod et par timers tale. Taler du længe eller ofte med mange forskellige personer, skal du kigge efter de lidt støre talepakker. For de færreste giver det mening at jagte et fri tale abonnement. Ofte kan man spare rigtigt mange penge ved i stedet i fælles interesse at samle sig med en eller flere af de personer, man taler længst med. På den måde kan langt de fleste have et taleforbrug på maksimalt 5-6 timer om måneden – og de fleste af os kan endda presse os ned på 2-3 timer.

Er dette ikke muligt, kan det i nogle tilfælde give mening at hoppe op på større talepakker. Ofte kan du ved dit nuværende selskab se data på dine telefonsamtaler, så du kan se, hvem du ringer til og hvor længe. På den måde kan du finde et mere præcist bud på, hvor stor talepakke du egentlig har brug for, og hvem du måske bør overveje at dele mobilselskab med.

Læs mere om valg af talepakke

Se hvornår forskellige talepakker passer til dig

Priser med forskellige talepakker

Vi har samlet et bredt udvalg af abonnementer i nedenstående tabel, hvor du også finder priser på forbrugsafregnede abonnementer. Du kan også selv opstille kriterier for de abonnementer, du vil se – tabellen søger på alle abonnementer i vores database.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
50 timer
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
99 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 99 kr.)
30 timer
30 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
99 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 99 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021