Hvordan finder jeg det perfekte abonnement?

Smartphone
Du kan finde frem til dit behov ved at prøve personguiden eller adfærdsguiden. Personguiden er især til dig, der er lidt usikker på, hvor stort dit forbrug er i forhold til andre. Adfærdsguiden er til gengæld til dig, der er helt afklaret med, hvad du især bruger telefonen til – uanset om det er til stort set ingenting, til timelange samtaler flere gange om ugen eller til konstant at streame musik og måske endda tv.

Hvis du har nogle specielle udbydere i tankerne, kan du også tage et kig på vores udbydergennemgang eller benytte vores udbydertabel, der giver dig et hurtigt overblik over de mest populære udbyderes priser og abonnementer.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
50 timer
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
99 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 99 kr.)
30 timer
30 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
99 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 99 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Generelt om det danske marked

Det danske marked har rigeligt med mobiludbydere at vælge i mellem, og det betyder også, der er hård konkurrence på de fleste abonnementtyper. Det er derfor ikke altid helt nemt at vælge den udbyder, som matcher dit behov bedst og samtidig har den bedste pris.

Du skal i første omgang gøre det klart for dig selv, hvad du er villig til at betale, og hvilke ting dit abonnement skal indeholde. Har du eksempelvis tænkt over, hvor meget tale dit abonnement skal indeholde? Skal du have en en datapakke, og skal den være stor og lille? Og vil du kunne få noget ud af ekstra service såsom streamingtjenester eller billig udlandstelefoni? Jo mere du vil bruge telefonen, jo mere skal du naturligvis også afsætte om måneden til abonnementet.

På det seneste er abonnementer med fri tale og fri data blevet meget udbredte. De fleste kan dog sagtens nøjes med markant mindre pakker, og mange kaster reelt 100 kroner væk hver måned på abonnementer, der langt overgår deres behov.

Hvis du ikke kan overskue alle de ting, som du skal tage stilling til, behøver du ikke synke skuffet ned i stolen! Vi har lavet nogle simple guides, for at gøre din vej til det perfekte abonnement så let så muligt.