Bliv medlem af A-kasse uden fagforening

Du behøver i udgangspunktet, hverken være medlem af en A-kasse eller fagforening i Danmark.

Du kan således også nøjes med at være medlem af en af delene, ligesom du kan være meldt ind i en fagforening, og samtidig være medlem af en helt andet A-kasse.

Du kan også være medlem af flere fagforeninger på én gang, men til gengæld kan du aldrig være medlem af mere end én A-kasse.

Hvad er forskellen på fagforening og A-kasse

A-kassen er et sikkerhedsnet, når du bliver ledig. Det er A-kasserne, der administrerer dagpengesystemet. For at kunne få dagpenge, skal du være medlem af en A-kasse, og have været det i 12 måneder – du må dog gerne have skiftet A-kasse i perioden.

Udover det skal du også have ret til dagpenge – det vil sige, du skal have arbejdet hvad der svarer til et år på fuldtid inden for de seneste tre år. Herefter har du ret til dagpenge i op til to år over en periode på tre år.

A-kasserne er underlagt lovgivningen og skal være godkendt. Der er derfor ikke specielt stor forskel på hverken produkt eller pris. Det kan dog være forskelligt, hvilken form for hjælp A-kassen tilbyder, når du bliver ledig, ligesom nogle A-kasser også har en del fokus på at hjælpe dig med din karriere, mens du er i arbejde.

En fagforening har mere fokus på dine rettigheder som arbejdende. Det er fagforeninger, der forhandler overenskomst, og det er typisk dem, der hjælper dig med dine vilkår på arbejdsmarkedet. Hvis der opstår en konflikt eller lignende, vil de kunne hjælpe dig med at få løst situationen på din arbejdsplads.

Fagforeninger tilbyder typisk også forskellige ting, der kan være med til at hjælpe dig i din karriere. Det gælder både i form af forskellige kurser, ligesom de i det hele taget forsøger at bidrage positivt til dit arbejdsliv. Er du medlem i en fagforening for en specifikt branche, vil de typisk arbejde særligt med overenskomster på dette område, samt bidrage med at sætte fokus på muligheder og udfordringer i din branche.

Prisen på fagforeninger varierer en del mere end prisen på A-kasser. Du kan godt have adgang til dagpengesystemet, selv om du ikke er medlem af en fagforening.

Generelt er det dog en god idé at være med i en fagforening uanset hvad. Hvis der opstår en konflikt eksempelvis fordi du bliver uretmæssigt fyret, er det typisk din fagforening, der kan støtte dig og tale din sag.

En del A-kasser og fagforeninger er slået sammen i én organisation, men typisk kan du godt vælge kun at være medlem af enten A-kassen eller fagforeningen.

Priser på A-kasser uden fagforening

Vi har samlet priserne hos samtlige danske A-kasser.

A-kasse Forudsætninger Pris uden fagforening Meld dig ind
For alle 505 kr. Meld dig ind
For alle 502 kr. Meld dig ind
For alle 514 kr. Meld dig ind
For alle 487 kr. Meld dig ind
For alle 498 kr. Meld dig ind
For alle 505 kr. Meld dig ind
For alle 459 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
524 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
467 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
507 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
458 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
521 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
522 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
451 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
510 kr. Meld dig ind
For alle 457 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
514 kr. Meld dig ind
For alle 480 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
475 kr. Meld dig ind
For alle 490 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
508.09 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
463 kr. Meld dig ind
Kun særlige faggrupper
514 kr. Meld dig ind

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021