Forbrugsafregnede mobilabonnementer

forbrugsafregnetForbrugsafregnede abonnementer er til dig, der kun taler lidt i telefonen og generelt ikke bruger telefonen ret meget.

Du foretager måske kun et par opkald om ugen. De er ofte korte, og du sender heller ikke mere end relativt få SMS’er om ugen.

Men når du kigger på abonnementerne i reklamerne, og de fremhævede abonnementer på udbydernes hjemmesider, kan du hurtigt se, at priserne er temmeligt høje, og du vil få abonnementer, som du reelt ikke har brug for.

En del udbydere har dog forbrugsafregnede løsninger – det er bare ikke dem, de markedsfører tydeligst, da de tjener mere på mobilpakkerne.

Forbrugsafregnede abonnementer

Vi har samlet priser på abonnementer, hvor du betaler for dit forbrug. Bemærk at mange udbydere har et minimumsforbrug, som du som minimum skal betale hver måned – læs derfor på udbyderens side, om det er tilfældet.
Hvis der står en abonnementspris i tabellen herunder, skal du betale det oveni dit forbrug. Står der, at prisen for abonnement er 0 kroner, skal du forvente, at der er minimumsforbrug på typisk 10-30 kroner. I skrivende stund ligger OK Mobil billigst på det punkt med 10 kroner.
Minimumsforbrug vil sige, at hvis du har brugt din telefon så lidt, at du skal betale under dette forbrug, vil du alligevel komme til at betale lidt mere – har du brugt for 8 kroner en måned, og er minimumsforbruget 20 kroner, vil du altså skulle betale 20 kroner for abonnementet.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
48 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
8 øre/2 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 29 kr.)
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
40 øre/min.
0,04 kr./MB
(3 inkl. 4G)
10 øre/1 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
59 øre/min.
9,9 kr./MB
(TDC)
18 øre/1,30 kr.
Ingen
29 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 128 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Forbrugsafregnede modeller i Danmark

Som du kan se har rigtigt mange mobilabonnementsudbydere stadig forbrugsafregnede abonnementer. Og selv om de tit er gemt lidt væk, kan de være et meget fornuftigt valg for mange.

Der kan være adskillige situationer, der gør forbrugsafregnede løsninger til de klart bedste. Måske har du en ekstra telefon, som reelt sjældent bruges, men blot er der til specielle situationer eller til at modtage opkald.
Måske har du en fastnettelefon, du kan bruge til de lange samtaler, og mobilen er bare en måde, man kan få fat i dig, når det er vigtigt. Og måske spilder du bare ikke ret meget tid med mobiltelefonen i hånden.

Bruger du din telefon til dataadgang, anbefaler vi næsten altid, at du holder dig fra forbrugsafregnede løsninger. Der findes dog også enkelte forbrugsafregnede løsninger, du kan købe med data. Det er eksempelvis tilfældet ved Greentel og OK Mobil.

Har man ikke smartphone, og sender man ikke specielt mange SMS’er eller har længere opkaldt, kan det ofte betale sig at se mod de forbrugsafregnede løsninger.

Hvis du skal have en anden type enhed på nettet (varmepumpe, alarmanlæg, overvågning eller lignende) kan de forbrugsafregnede løsninger også meget ofte være et godt valg.

Hvornår bruger jeg telefonen for meget til forbrugsafregning?

I virkeligheden skal du ikke bruge den ret meget, før de forbrugstakserede løsninger er for dyre. Taler du bare en time eller to om måneden, kan det oftest bedre svare sig at jagte et abonnement med en mindre taletidspakke, som en del udbydere heldigvis stadig har.

Som regel vil du vide, hvis du SMS’er så meget, at det bedre kan betale sig at få fri SMS. Bemærk dog, at MMS’er kan være noget dyrere, så sender du jævnligt MMS’er, kan det hurtigt blive for dyrt med en forbrugsafregnet løsning. Med SMS’er skal du til gengæld være relativt aktiv for at bryde grænsen for, hvornår det kan betale sig at have fri SMS. Husk dog på at et par enkelte meget aktive dage hurtigt kan trække væsentligt op. Ved din nuværende udbyder kan du som regel finde frem til, hvor mange SMS’er du har sendt i tidligere måneder.

Bruger du data på din telefon, skal du for alvor være forsigtig, hvis det skal give mening med et forbrugsafregnet abonnement. I udgangspunktet bør man ikke have et forbrugsafregnet abonnement, som man vil bruge til data, men holder du dig til virkelig få aktiviteter, og besøger du kun i meget sjældne tilfælde hjemmesider, så kan det give mening – en gang eller to om ugen til hurtige tjek kan gå, men er det mere end det, kan det hurtigt blive dyrt.