Frihed og muligheder med fri data på mobilen

I 2018 er abonnementer med fri data blevet populære.

Flere udbydere har dem, og priserne er også så langt nede, at de for mange kan være en overvejelse værd.

Det er værd at bemærke, at de fleste udbydere kalder det fri data, selv om de har en ”fair use” grænse på 1000 GB – det vil sige, at forbrugsgrænsen reelt er 1000 GB. Derfor fremgår abonnementerne i vores database også med en forbrugsgrænse på 1000 GB, selv om udbyderne kalder det fri data.

Det er meget, men helt frit er det trods alt ikke. Med 1000 GB kan du f.eks. streame omkring 500 timers tv om måneden i HD – eller med andre ord omkring 14 timer om dagen.

Med fri data bør ingen med andre ord nogensinde løbe tør for data på mobiltelefonen. Hvis du ikke streamer via dit mobilabonnement, vil det normalt være penge ud af vinduet, men omvendt kan man have et job, der af den ene eller anden grund sætter store krav til dit abonnement.

Hvis du virkelig skal have noget ud af dit mobilabonnement med fri data, skal du dele netforbindelsen videre.

Abonnementer med fri data

Vi har samlet et udvalg af abonnementerne til mobiltelefoni med fri data på markedet. Generelt anbefaler vi normalt, man snarere købere et abonnement med forbrugsgrænse, hvis man kun skal bruge abonnementet som normalt mobil abonnement. Hvis du ikke streamer fra din telefon, har du sjældent brug for mere end 10 GB.
Streamer du mere end en time om ugen, bør du hoppe op på de lidt større pakker, og streamer du lige frem op mod en time om dagen, så kan det give mening med fri data abonnement.

Som sagt har vi generelt listet abonnementerne med en forbrugsgrænse på 1000 GB, da fri data abonnementerne i skrivende stund alle har en fair use grænse på 1000 GB.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
Fri tale
1000 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
159 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 159 kr.)
Fri tale
1000 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
249 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 358 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
299 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 398 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Kan jeg bruge abonnementet til andre enheder?

I udgangspunktet kan du bruge dit abonnement til andre enheder.

Det kan du både gøre med udstyr til mobilt bredbånd, ligesom du kan gøre det ved at dele net forbindelsen fra din mobiltelefon. Det kan man gøre fra de fleste mobiltelefoner.

På den måde kan dit abonnement med fri data blive en ekstra forbindelse, hvis internettet i dit hjem eller på arbejdet ryger, og for nogle kan det ligefrem erstatte din internetforbindelse.
Du kan også bruge abonnement, hvis du er i sommerhus eller på camping, og med fri data – eller rettere fair use grænse på 1000 GB – skal du streame rigtigt meget, før du behøver bekymre dig om dit forbrug.