Er der bindingsperioder på mobilabonnementer?

hands boundNår du tegner mobilabonnementer, er du faktisk kun sjældent bundet til abonnementet, medmindre du køber en mobiltelefon samtidig. Dog er der som regel 30 dages opsigelse, så der altså altid vil gå mindst 30 dage, fra du opsiger dit abonnement til, du er ude af det.

Det er også en af grundene til, man som regel skal vente lidt over en måned, når man vil skifte mobilabonnement og have sit nummer flyttet med.

Enkelte udbydere har dog bindingsperioder på deres abonnementer. Som privatperson skal du dog altid kunne komme ud af abonnementet senest seks måneder efter, det er tegnet. Dette inkluderer opsigelsesperioden på 30 dage – du skal dog naturligvis opsige abonnementet senest 30 dage før bindingsperioden udløber, hvis du vil være ude af abonnementet efter seks måneder. Hvis det er vigtigt for dig at komme ud af abonnementet så hurtigt som muligt, er det altid en god idé at læse vilkårene for opsigelse igennem.

For erhvervskunder gælder andre regler.

Abonnementer uden binding

Det er naturligvis altid rart at kunne komme ud af abonnementet fra den ene dag til den anden. Det betyder, at hvis du oplever ringe dækning ved din nye udbyder, så kan du slippe ud af abonnementet ret hurtigt, uden at skulle gå i et halvt år og ærgre dig over at være nærmest umulig at komme i kontakt med.

Omvendt er det dog også relativt sjældent, man skifter abonnement flere gange om året. Men langt de fleste abonnementer er uden binding, og du behøver derfor sjældent bruge meget energi på at komme uden om bindingsperioderne.

Priser på markedet

Vi har samlet et bredt udvalg af abonnementer i tabellen. Du kan også selv finde relevante abonnementer ved at opstille dine egne kriterier – tabellen opdaterer automatisk med de abonnementer i vores database, der matcher dine ønsker.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021