Eksempler på datapakker

data-eksempler

Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige datapakke, for selv de erfarne brugere har meget svært ved at vurdere, hvor meget data, de egentlig brug om måneden.

Her på siden finder du eksempler på datapakker, så du kan finde frem til, hvilken pakke du skal have.

Forbrugsafregnet: Du er aldrig på nettet fra telefonens forbindelse – højest en gang eller to om måneden, og du henter aldrig applikationer eller opdaterer apps eller telefonen via dataforbindelsen. Du kan bruge WIFI via andre forbindelser alt, hvad du vil, men husk når du ikke er på WIFI og deaktiver meget gerne data på telefonen, når du ikke vil bruge det. Der findes stort set ikke abonnementer uden data, hvis du også har brug for en talepakke.

200 MB-1 GB: Er den rigtige pakke for dig, der kun sjældent er på nettet. Du kan sagten gå nettet nogle gange om ugen, så længe du holder dig til at tjekke vejr og nyheder. Du henter kun en applikation eller to om måneden via din dataforbindelse, og du behøver ikke opdatere applikationer via dataforbindelsen – optimalt set kan du koble dig på en trådløs router, så du fortsat holder applikationerne opdateret.

1-3 GB: En rigtig god pakke for langt de fleste – især hvis du kan opdatere apps og telefon via andre netforbindelser. Det er nok data til, du kan være online flere gange dagligt, så længe du ikke sidder i flere timer hver dag med rødglødende telefon. Hold dig næsten helt fra musik og video streaming – nogle gange i løbet af måneden i meget kort tid kan dog normalt godt gå an.

5-10 GB: En stor datapakke, der overskrider de fleste behov. Du kan være online dagligt, og i udgangspunktet opdatere og hente en masse applikationer og spil. Du skal ikke streame tv og musik alt for meget, men der er plads til at du kan se et par film i løbet af måneden, og indimellem bruge et par timer på at streame musik – streamer du slet ikke film, kan du for alvor gå løs med streaming af musik – streamer du mere end en times musik om dagen, begynder du dog at være i problemer.

10-30 GB: Kun for dig, der gerne vil bruge telefonen til streaming. Du kan streame musik fra 1-2 timer til op mod 5 timer om dagen i de største pakker. Du kan også streame omkring 15-30 timers video i løbet af måneden. Begge dele passer dog kun, hvis du slet ikke gør det andet.

30+ GB: Du streamer formentlig hver eneste dag, eller også bruger du telefonen til at give adgang til nettet til din bærbare i længere tid stort set dagligt – og selv her kan du have for meget data. Disse mængder data er med andre ord for de meget kræsne brugere, og det er ekstremt sjældent man kan bruge så meget data kun med sin telefon, og mange bruger det heller ikke via computer.

Priser med et bred udvalg af data:

Vi har samlet priser med forskellige datapakker. Alle udbyderne har naturligvis flere pakker. Generelt er det dog især pakkerne mellem 1 og 10 GB, der er udbredt på markedet.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021