Værd at vide om Telia

Telia_logoTelia ser sig selv som en stærk udfordrer på det danske telemarked.

Omvendt lægger de heller ikke skjul på, at det danske marked har udfordringer for dem, og at det kan være et marked, hvor der sker ting på.

Telia udspringer af det svensk-finske telefirma TeliaSonar. De kom til Danmark i 1995 som fastnetselskab, men efter kun et par år på det danske telemarked blev mobilabonnementer et nyt fast produkt.

Telia er en af de store spillere på det danske marked, og de har også opkøbt lavprisselskabet Call Me (tidligere Debitel.) De har også tidligere ejet Stofa, som dog er blevet solgt fra igen. Desuden ejer de i dag hele DLG Tele, der tidligere var halvt ejet af DLG.

Telia deler netværk med Telenor, og sammen står de stærkt med ikke mindst bundsolid 3G-dækning, mens de står en anelse svagere på 4G-delen. Alt i alt er de dog fint med og umiddelbart fint med på begge teknologier, hvilket betyder at du vil have brugbar dataadgang stort set overalt i Danmark.

Mobiltelefoni hos Telia

Telia har mange forskellige abonnementer, og der er især interressant for dig, der har brug for rigtigt meget data og tale. Telia er blandt de udbydere, der tilbyder kunderne største datapakker på markedet – ikke mindst til mobiltelefoni.

Der er også fokus på at tilføje forskellige services til mobilpakkerne, som du kan vilvælge mod en merpris men med pæn rabat i forhold til, hvis du ikke var Telia-kunde.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris

Priser og information i tabellen er opdateret 8. marts 2021

Hvis du er i tvivl om, hvilket abonnement der passer bedst til dig, eller hvor meget data du skal have, kan du følge vores abonnementsguide der henvender sig til bestemte typer personer, og finde den bedste løsning for dig.

Ekstra service

Telia tilbyder en del ekstra ting til deres kunder, men hvilken service du kan få afhænger meget af hvilke produkter, du har. På mobilområdet er det primært diverse streamingtjenester, du kan tilvælge med rabat.

Telia tilbyder også en service, de kalder Telia Tirsdag. Her kan du som Telia mobilkunde tage en ven med i biografen hver tirsdag, og kun betale for den ene af jer – dermed koster billetterne i praksis det halve.

Telia har desuden udlandstelefoni og data i de fleste pakker – også til mobilt bredbånd.

Hvad mener andre om Telia? 5,5 

På Trustpilot har forbrugere mulighed for at anmelde produkter og tjenester som de modtager.

Telias score på Trustpilot må siges at være i den lave ende af skalaen, der går fra 0-10. Blandt de fire store – TDC, 3 og Telenor – ligger de i dag også i den sløje ende, selv om de tidligere var bedst med en ikke markant bedre score.
De positive anmeldelser takker for god kundeservice og gode produkter, mens de negative klager over alt fra service til dækning.

Specifikt er der mange kunder, der er utilfredse med den behandling de får hos kundeservice. Flere føler sig snydt, og mener at de løber panden mod en mur. Derudover er kundeservices salgsmetoder ret udskældte.

Baseret på knap 3000 brugeranmeldelser bedømmer omtrent 40 procent af kunderne Telia med 4 ud af 5 stjerner eller derover.