Hvad er et SIM-kort?

SIM cardsEt SIM-kort er et lille kort af plastik med en indbygget chip, der skal sidde inde i din mobiltelefon. Dit telefonnummer er tilknyttet det specifikke SIM-kort, som du får tilsendt fra din mobiludbyder.

SIM-kortet har dog også et særligt SIM-kort nummer, og når du skifter abonnement skal du have nyt SIM-kort – også  selv om dit telefonnummer skal med over i det nye selskab.

Ordet SIM står for Subscriber Identity Module, og har altså til formål at gøre din telefon og dit telefonnummer identificerbare over for eksempelvis dit teleselskab.

Udover at SIM-kortet er til gavn for dit teleselskab, har du også selv gavn af det. Din kontaktliste, dine sms’er og generelle oplysninger kan gemmes på kortet, så de er let tilgængelige, hvis du får ny telefon, og flytter dit SIM-kort fra en telefon til en anden. Husk dog at du kan komme ud for, at du skal have et nyt SIM-kort, når du skal have ny telefon – det er nemlig forskelligt hvilke størrelser SIM-kort, der passer til hvilke telefoner.

Priser på markedet

I tabellen finder du priser fra udvalgte udbydere. Du kan også selv opstille kriterier, og så finder tabellen automatisk matchende abonnementer fra udbyderne i vores database.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021