Skal jeg have nyt SIM-kort?

SIM cardsNogle gange står du i en situation, der betyder, at du skal have et nyt SIM-kort. Det kan for eksempel være, hvis du skifter teleselskab, eller hvis du køber en ny telefon, der bruger et mindre eller større kort. Det er nemlig forskelligt, hvilke størrelse SIM-kort der passer til hvilke telefoner.

Et SIM-kort kan normalt holde i mindst en god håndfuld år, og det er derfor sjældent, at man slider sit SIM-kort op – der vil ganske enkelt som regel være andre grunde til at skifte SIM-kort inden. Har du været rigtigt mange år ved dit nuværende selskab, kan du dog godt komme ud for, at det bliver nødvendigt at få et nyt SIM-kort.

Når du skifter udbyder

Når du skifter fra et teleselskab til et andet, skal du altid have et nyt SIM-kort. Det skal du, fordi dit SIM-kort er specifikt tilknyttet det teleselskab, som du har abonnement ved. Egentlig er dit telefonnummer også tilknyttet dit SIM-kort, men det er muligt at flytte telefonnummeret med, så telefonnummeret også bliver tilknyttet et andet kort fra en anden udbyder. Du behøver altså ikke at skifte telefonnummer, hvis du gerne vil beholde dit nuværende nummer.