Hvilket sim-kort skal jeg have?

Sim cardsNår du vælger SIM-kort, er det naturligvis et krav, at kortet passer ind i din telefon.

Der findes i dag tre størrelser SIM-kort: Standard (mini), Micro og Nano. (på billedet til højre ser du dem i nævnte rækkefølge)

Mini/standard er den traditionelle størrelse, og var den alle telefoner havde for få år siden. Micro er dog den størrelse, der er mest udbredt i dag, når du skal have nyt sim-kort – især hvis din telefon er lavet inden for det seneste års tid. De fleste nye smartphones bruger den størrelse.

Mange udbydere vælger at sende et standard-kort ud, hvor et Micro-kort kan knækkes ud, og de kalder det typisk for et kombi SIM-kort – med andre ord får du et SIM-kort, der fra starten passer både til standard(mini) og micro. Det skal ses som en ekstra service til forbrugerne, så de ikke skal være bekymrede for, om de har bestilt den rigtige størrelse – det betyder dog også, at man skal være en anelse forsigtig, så man ikke prikker det mindste sim-kort ud, hvis det er standard/mini-størrelsen, man har brug for. Bemærk også, at der altså ikke følger et nano SIM-kort med i et kombi SIM-kort.

Tingene kompliceres nemlig lidt af den nyeste størrelse SIM-kort – Nano. Denne er ikke bare mindre i bredde og længde end sine forgængere, men er også 15 procent tyndere, og som du kan se på billedet, er chippens “mønster” anderledes. Derfor kan man ikke “gemme” den i et større SIM-kort. Der er dog endnu ikke ret mange telefoner der benytter denne helt lille størrelse. De der gør, gør gerne en indsats for at oplyse om det, når du bestiller pågældende telefon. De mest udbredte telefoner med Nano SIM-kort er Iphones, hvor det er standarden i alle udgaver siden Iphone 5.

Hvad SIM-kort skal min telefon have

Du kan finde frem til hvilke SIM-kort telefoner bruger på GSMArena

Det gør du ved hjælp af følgende trin:

  • Skriv dit mobilmærke i søgefeltet
  • Tjek i overskriftnen og på billedet, at der er tale om den rigtige telefon
  • Et af de øverste felter hedder “Body” – her kan du se hvilket SIM-kort din telefon bruger – siden bruger betegnelserne mini, micro og nano.

Priser hos udbyderne

Hvis du har fået ny telefon, er det også ofte en god mulighed for at undersøge markedet for et nyt mobil abonnement – ikke mindst, hvis du alligevel skal have et helt nyt SIM-kort.
Vi har samlet priser fra udbyderne, hvor du også let kan sortere, så du finder den helt rigtige pakke til dig. Hvis du er usikker på dit behov, kan du også læse vores guide til at finde den rigtige talepakke, ligesom vi har en guide til dataforbrug.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
50 timer
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
Ingen
99 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 99 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021