Værd at vide om 3

33 satser specifikt på datatrafikken og tilbyder store datapakker og et bredt udvalg af smartphones i forbindelse med deres abonnementer.

3 er et varemærke under det egentlige navn Hi3G, der er ejet af det Hong Kong-baserede firma Hutchinson Whampoa Limited.

3 gik i luften i Danmark for første gang tilbage i 2003. De kunne som de første på det danske marked tilbyde deres kunder 3G-telefoni. Senere er 4G også kommet til deres udbudsliste, men mens de på 3G-området var stærkest og hurtigst fra starten, har de fra starten været bagud på 4G.

Mange blandede længe 3 og 3G sammen, netop fordi 3 satsede langt hårdere på det fra starten end konkurrenterne, og det førte til forvirring for en del – i dag er 3G og 4G dog blevet en større del af vores hverdag, ligesom der ikke er en mobiludbyder, der ikke også har fokus på god dataadgang.

På 3G-området står 3 stadig stærkt, mens de på det seneste også har fået sat fart på 4G-udrulningen. De er dog i dag bagest på netværksdelen – både i byerne og på landet. Omvendt er de ikke længere bagud end, de ofte er et godt valg.

3 forsøger at prioritere den enkelte kunde og hjælpe dem i hverdagen, og blandt andet holder de løbende øje med, om du kan spare penge ved at skifte pakke – medmindre du ikke ønsker den service.

3 ejer og driver Oister, som de også selv startede. Oister er i bund og grund en billigere udgave af 3 uden de mest markante fordele, du får som 3-kunde.

Mobiltelefoni hos 3

3 tilbyder flere forskellige abonnementer, der alle er inklusiv 4G adgang, talepakker, sms og dataforbrug.

De fleste af abonnementerne er med Fri Tale og forskellige datapakker – de kan principielt være interessante med flere forskellige typer behov.

Hvis du er i tvivl om, hvilket abonnement der passer bedst til dig, eller hvor meget data du skal have, kan du følge vores abonnementsguide rettet mod bestemte personer, og finde den bedste løsning for dig.

Ekstra service

3 har flere forskellige ekstra tilbud og services. Blandt andet har de udlandsdata inkludret, også i flere lande uden for EU – dog er det stadig langtfra alle lande der er repræsenteret.

Blandt andet tilbyder de “abonnementstjek”, hvor de holder øje med, om dit forbrug matcher din pakke. Desuden kan du dele din data mellem flere abonnementer – og det betyder også, du kan købe særlige abonnementer, hvis du allerede har data i et abonnement.

Hvad mener andre om 3? 6,8

På Trustpilot har forbrugere mulighed for at anmelde produkter og tjenester som de modtager.

3’s score på Trustpilot er i miderfeltet blandt udbyderne. De ligger et stykke fra bunden, men ligger i toppen blandt de større udbydere.

En del af de positive anmeldelser kommer fra de længerevarende kunder. Blandt andet roser de den kundeservice, der er i 3-butikkerne, og de forskellige produkter, som 3 har. Generelt er der mange der er glade for produktet.

På den negative side angribes den telefoniske kundeservice ofte med både anklager om mangelfuld service og bondefangeri. En del kunder er også utilfredse med den dækning, som de modtager på deres bopæl – der er også andre, der roser netop dækningen, men generelt er der klart mere kritik af dækningen end ros.

Priser hos 3

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
8 timer
8 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
80 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 80 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
10 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
140 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 140 kr.)
Fri tale
25 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
160 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 160 kr.)
Fri tale
50 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
210 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 210 kr.)
Fri tale
500 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
240 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 240 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 8. marts 2021