TV via kabel-tv udbyderen

TV via kabel-tv er en meget udbredt måde at modtage sine tv-kanaler, og det er især YouSee og Stofa, der leverer til danskerne via kabel-tv teknologien.

Nogle gange kaldes teknologien også coax, ligesom det ofte kan ske via samarbejde med en antenneforening, og nogle er derfor mere bevidst om antenneforenings navn. I sidste ende dækker både coax, antenneforening og kabel-tv over det samme grundprincip, omend antenneforeninger i større og større grad skifter over til fiberløsninger, som dog via antenneforeninger stadig typisk vil være i samarbejde med YouSee eller Stofa.

Da der oftest samarbejdes med lokale antenneforeninger, kan der være stor forskel på, hvad der tilbydes lokalt, men som regel er det nogenlunde samme produktudvalg og priser – i udgangspunktet bør andre priser og vilkår være bedre, end dem du kan læse om på hjemmesiderne, medmindre udbyderne skriver specifikt, at det produkt du læser om ikke tilbydes alle steder.

Hvordan ser pakkerne typisk ud

Som regel har man meget store pakker ved kabel-tv udbyderne, og det er især det, der både gør kabel-tv udbyderne elsket og hadet, for mens nogle elsker det brede udvalg, føler andre sig presset til at betale for ”festen” hos forbrugerne med et bredt behov – hvilket blot er styrket yderligere af, at det nogle steder har været krævet, at man havde pakke ved kabel-tv udbyderen.

Der er løbende kommet mere fokus på at give friere valgmuligheder, er man stadig tvunget ned i større pakker på godt og ondt.

For folk med et bredt krav om serier, sport, nyheder og måske børne-tv, kan det derfor være et rigtigt godt valg, og det kan være den eneste måde, du for rimelige penge kan få dækket hele familiens interesser.

Har man et mindre behov, og et mere specifikt behov, vil det ofte være for voldsomt med kabel-tv pakkerne – du betaler ganske enkelt typisk for ting, du slet ikke ender med at få brug for – selv hvis du nøjes med en af de mindre pakker. En del ser derfor i stedet mod streamingløsninger kombineret med en bredbåndsforbindelse, men en del udbydere af tv via bredbånd har også mindre pakker, der passer bedre til det lille behov.

Hvad kendetegner tv via kabel-tv

I nogle tilfælde kan man i boligforeninger være tvunget til at have tv-pakke ved udbyderen, men det er mindre udbredt end tidligere.

Efterhånden er det også blevet muligt mange steder at have bredbånd via kabel-tv udbyderen, selv om du ikke har en tv-pakke.

Ikke desto mindre er kabel-tv udbyderen fortsat et rigtigt godt valg for dig, der ønsker et bredt udvalg af tv-kanaler, der passer til hele familien eller bare, hvis du har brede tv-ønsker. Pakkerne er typisk de mest komplette på markedet, ligesom der ofte følger fordele som gratis adgang til web-tv med.

Hvis du får bredbånd via kabel-tv bliver din hastighed på bredbånd ikke påvirket af, du ser tv.

Hvis du ikke kan få bredbånd via kabel-tv, men gerne vil have store tv-pakker er parabol- eller antenneløsningen ofte den bedste, men bredbåndsudbyderne har også fornuftige brede pakker.

Overblik over tv-mulighederne på markedet

Vi har samlet et bredt overblik over mulighederne på det danske tv-marked, som det ser ud lige nu.

Udbyder Teknologi Beskrivelse Til udbyder
YouSee

Kabel-tv
Bredbånd

TV-pakker Til udbyder

Stofa

Kabel-tv
Fiber

TV-pakker Til udbyder

Canal Digital Parabol

TV-pakker Til udbyder

Viasat

Parabol

TV-pakker
Adgang til Viaplay
Til udbyder

Boxer Antenne Fleksible TV-pakker Til udbyder
Waoo! Fiber

TV-pakker Til udbyder

Altibox Fiber

TV-pakker Til udbyder

Telia

Bredbånd
Streaming

TV-pakker
TV-pakker via streaming
Til udbyder

Fullrate

Bredbånd

TV-pakker

Til udbyder

Viaplay

Streaming

Sport, serier og film
Indhold fra TV3-kanalerne
Til udbyder

Dplay

Streaming

Sport, serier og film
Inhaled fra Discovery-kanalerne
Til udbyder

Netflix

Streaming

Serier og film Til udbyder

HBO Nordic

Streaming

Serier og film Til udbyder

TV2 Play

Streaming

Serier og film
Indhold fra TV2-kanalerne
Til udbyder

Telmore Play

Mobilabonnement

HBO Nordic, TV2 Play m.fl. Til udbyder