Få TV via parabol eller antenne

TV via både antenne og parabol er stadig muligt.

Parabol var længe en af de mest foretrukne måder at modtage de kommercielle kanaler på, men efterhånden er konkurrencen fra både kabel-tv og tv via bredbånd blevet skarpere, men det er stadig muligt og udbredt med parabol som tv-løsning.

Viasat og Canal Digital er de to største udbydere af parabol tv, men også Mit Tele tilbyder parabol tv dog med samme udbud som Viasat.

Via antenne kan du både modtage DR’s kanaler helt gratis, ligesom Boxer tilbyder reelle tv-pakker med stor valgfrihed via en antenne.

De to muligheder er faktisk vidt forskellige. Boxer via antenne er især for dig, der har et ret specifikt og snævert behov – det kan være sport, nyheder, børne- eller ungdoms tv, eller måske er der bare nogle udvalgte kanaler, du meget gerne vil have.

Typisk kan man godt kombinere et par ønsker, men er der du i en familie, hvor ungerne vil græde, hvis ikke der er kanaler som Disney Junior, og hvor far vil hade, hvis han ikke kan se et bredt udvalg af sport i weekenden, kan det ofte være fornuftigt at se mod parabol eller en helt tredje teknologi i stedet – omvendt kan løsningen hurtigt blive god, hvis man supplerer med en eller flere relevante streamingtjenester.

TV via parabol

TV via parabol er især udbredt i yderområder, hvor der hverken er kabel-tv eller godt nok bredbånd til tv via bredbåndsforbindelsen. Samtidig foretrækker mange det også stadig frem for tv via bredbånd, da pakkerne generelt er mere omfangsrige, og fleksibiliteten større.

I byerne ser man også til tider en del paraboler, der bruges til at se tv fra hjemlande, da tv-pakkerne kun har begrænset udvalg af ikke-engelske kanaler – det er dog typisk via andre løsninger, end de traditionelle parabolløsninger.

Viasats og Canal Digitals pakker ligner på mange måder hinanden, men der er enkelte kanaler, der kun er det ene af stederne. Generelt vil man oftere skulle undvære kanaler, end man gør via kabel-tv – til gengæld har man samtidig ofte lidt flere kanaler, der kan være interessante – ikke mindst filmkanaler.

Tv via antenne

Du kan se DR via en antenne, ligesom der er mulighed for at se tv via Boxer, der ligeledes bruger antenne.

Boxers antenne skal i udgangspunktet monteres udendørs, men den er lidt mere diskret end en parabol. I forhold til parabolløsningerne vil du typisk få en mere fleksibel pakke, men til gengæld er Boxer mindre konkurrencedygtige, hvis du vil have en kæmpe løsning med mange typer kanaler.

Hvis du til gengæld har et mere specifikt behov, såsom at du mest er interesseret i sport, reality eller bare tv til en ret specifik målgruppe, så kan Boxer meget ofte være et rigtigt godt valg for pengepungen, sammenlignet med de store pakker via kabel-tv og parabol, hvor man ofte vil få kanaler, man aldrig zapper forbi.

Oversigt over mulighederne

Vi har samlet et overblik over mulighederne for tv-pakker via parabol, samt de øvrige muligheder på markedet, foruden DR’s mulighed for at se tv via antenne. Tabellen giver et bredt overblik over tv-udbyderne i Danmark.

Udbyder Teknologi Beskrivelse Til udbyder
Canal Digital Parabol

TV-pakker Til udbyder

Viasat

Parabol

TV-pakker
Adgang til Viaplay
Til udbyder

YouSee

Kabel-tv
Bredbånd

TV-pakker Til udbyder

Stofa

Kabel-tv
Fiber

TV-pakker Til udbyder

Boxer Antenne Fleksible TV-pakker Til udbyder
Waoo! Fiber

TV-pakker Til udbyder

Altibox Fiber

TV-pakker Til udbyder

Telia

Bredbånd
Streaming

TV-pakker
TV-pakker via streaming
Til udbyder

Fullrate

Bredbånd

TV-pakker

Til udbyder

Viaplay

Streaming

Sport, serier og film
Indhold fra TV3-kanalerne
Til udbyder

Dplay

Streaming

Sport, serier og film
Inhaled fra Discovery-kanalerne
Til udbyder

Netflix

Streaming

Serier og film Til udbyder

HBO Nordic

Streaming

Serier og film Til udbyder

TV2 Play

Streaming

Serier og film
Indhold fra TV2-kanalerne
Til udbyder

Telmore Play

Mobilabonnement

HBO Nordic, TV2 Play m.fl. Til udbyder