TV via bredbåndsudbyderen

Efterhånden er det blevet mere almindeligt, at modtage tv via sin bredbåndsudbyder, og især fiberudbyderne satser hårdt på også at kapre kunder til deres tv-pakker.

Man kan dog også få tv via traditionelt bredbånd, og for en del er det et interessant valg. Bemærk dog, at med tv-pakke via traditionelt bredbånd – altså via telefonstikket også kendt som kobbernettet – vil din tv-boks tage hastighed fra dit bredbåndsabonnement – normalt omkring 5 Mbit pr. tændt tv-boks.

Via fiber vil hastigheden som regel være upåvirket af tændte tv-bokse.

TV via fiberudbyderen

Som regel vil man kun have adgang til én udbyder, hvis man vil have tv via fiber. Der er forskel på, hvilke udbydere, der er hvor, men i udgangspunktet er der tale om lukkede net – TDC’s net er åbent, men indtil videre bruger ingen adgangen til at tilbyde tv.

Generelt satser udbyderne af fiber i ret høj grad på tv-pakker, og det betyder, at pakkerne i nogen grad ligner dem, der er tilgængelige via kabel-tv udbyderne – hos Stofa og YouSee, der begge også har kabel-tv, er det ligefrem de samme pakker.

Ved de øvrige udbydere kommer man lidt oftere ud for, at der er visse kanaler, der ikke er med – hvad der er af muligheder er meget forskelligt, men typisk er der lidt flere pakker at vælge mellem end via andre former for tv. Du kan med andre ord lettere vælge noget, der passer til et mere snævert behov.

Omvendt har du sværrere ved at få de helt brede pakker, som glæder både sportsnørden, realityseeren, filmnørden eller nyhedsnarkomanen – og det kan også være svært helt at tilfredstille de enkelte, for typisk må man undvære et par vigtige sportskanaler, væsentlige nyhedskanaler eller lignende – uanset hvor meget man er villig til at betale. Man kan dog supplere pakken med en streamingløsning.

Tv-signalet kommer via en boks, der sluttes til dit tv – det koster normalt ekstra at have mere end en boks, hvilket er nødvendigt, hvis du vil have signal på flere fjernsyn. Tv-boksen tager ikke hastighed fra dit bredbånd. Nogle gange er der web-tv adgang med, og på den måde kan man i stedet vælge at se tv i andre rum via denne mulighed – og nogle gange virker den direkte på dit Smart-tv.

Stofa og Waoo! er de mest markante udbydere af tv via fiber. Stofa er især udbredte i Sønderjylland, men har også aktiviteter på blandt andet sydfyn og det nordlige Kronjylland.

Waoo! har aktiviteter jævnt fordelt over Jylland, Fyn og Sjælland, og dækker stadig bredest geografisk.

Altibox og TDC er også udbydere af fiber – Altibox er i Vestjylland, mens TDC hovedsageligt er på Nordsjælland og i København.

TV via traditionelt bredbånd

Man kan også få tv via flere bredbåndsudbydere af traditionelt bredbånd – traditionelt bredbånd, er det der kommer via telefonstikket, og det kan også kaldes xDSL, ligesom andre siger bredbånd via kobberkablerne.

Der er kun en udbyder, der har netværk til kobberbredbånd, nemlig TDC, men de øvrige udbydere har adgang til nettet. Derfor skal du ikke på samme måde forholde dig til geografiske forskelle.

Udover TDC selv tilbyder også Telia, Fullrate og DLG Tele tv pakker via traditionelt bredbånd. Bemærk i øvrigt, at TDC-ejede YouSee snart overtager TDC’s privatforretning.

Du vil få en tv-boks, som skal sluttes til tv’et, men via denne teknologi vil boksen tage hastighed fra dit bredbåndsabonnement, når det er tændt – som regel omkring 4-6 Mbit pr. tændt boks.

Pakkerne er som regel lidt mere simpelt bygget op med et mindre udvalg både i antal af kanaler og pakker. Vil man have støre tv-pakker, og er kabel-tv ikke en mulighed, bør man typisk søge mod parabol- eller antenneløsningen.

Oversigt over tv-udbydere

Vi har samlet et overblik over de væsentlige udbydere på tv-markedet i Danmark – også dem, der bruger andre teknologier.

Udbyder Teknologi Beskrivelse Til udbyder
Waoo! Fiber

TV-pakker Til udbyder

Altibox Fiber

TV-pakker Til udbyder

Telia

Bredbånd
Streaming

TV-pakker
TV-pakker via streaming
Til udbyder

Fullrate

Bredbånd

TV-pakker

Til udbyder

YouSee

Kabel-tv
Bredbånd

TV-pakker Til udbyder

Stofa

Kabel-tv
Fiber

TV-pakker Til udbyder

Canal Digital Parabol

TV-pakker Til udbyder

Viasat

Parabol

TV-pakker
Adgang til Viaplay
Til udbyder

Boxer Antenne Fleksible TV-pakker Til udbyder
Viaplay

Streaming

Sport, serier og film
Indhold fra TV3-kanalerne
Til udbyder

Dplay

Streaming

Sport, serier og film
Inhaled fra Discovery-kanalerne
Til udbyder

Netflix

Streaming

Serier og film Til udbyder

HBO Nordic

Streaming

Serier og film Til udbyder

TV2 Play

Streaming

Serier og film
Indhold fra TV2-kanalerne
Til udbyder

Telmore Play

Mobilabonnement

HBO Nordic, TV2 Play m.fl. Til udbyder