Mobil abonnement til familien

Family, speaking on the phoneSom familie er det altid rart at finde et sted eller to at spare, så der også er penge til sjovere ting end internet, varme og husleje.

Og ofte kan man faktisk få markant billigere mobilabonnementer, hvis man undersøger mulighederne.

Der er både abonnementer for jer, der er i en familie, hvor alle bruger telefonen meget, og både bruger data, sms og opkald. Der er også muligheder for jer, hvor det vigtigste for børnene egentlig er at kunne sms/mms’e og foretage opkald i ny og næ, og hvor I samtidig gerne vil være sikre på, at prisen ikke kan løbe løbsk med dyre service SMS’er, opkald til afstemninger og lignende.

Abonnementer, hvor familien er samlet

Ved flere mobilselskaber er der mulighed for, at man kan få rabat ved at samle flere abonnementer. Dette er især interessant for jer, hvor flere familiemedlemmer har et meget højt forbrug af især tale og sms og måske også data.

TDC har abonnementer, hvor hele familien kan samles, mens Telia tilbyder muligheden for at samle to abonnementer.

Abonnementer, hvor børnenes regninger ikke løber løbskcell or mobile phone child

Man frygter det værste, og desværre er der flere SMS-tjenester, der mere eller mindre har til formål at lokke penge ud af børn. Generelt kan du som regel spærre for tjenestenumre, så dine børn ikke pludselig kan have købt en elefanter, giraffer og andre dyr for flere tusinde kroner til deres fiktive ZOO på nettet.

Nogle udbydere har også specialdesignede abonnementer, hvor der er flere forskellige former for ekstra tryghed i forbindelse med, at dit barn har abonnementet. Eksempelvis har Telenor abonnementet “Lillenor”, hvor der er børnesikring(mod mobilbetaling og køb af voksenindhold), spærring for køb af ekstra data og mulighed for forbrugskontrol, så der er et loft på, hvor meget der kan SMS’es eller bruges af data. Abonnementet blokerer dog ikke for voksenindhold via internettet.
Også Telia har et abonnement, der hedder 4Junior, hvor abonnementet er specialdesignet til børn. Det inkluderer blandt andet forbrugskontrol, ingen indholdstakserede SMS’er, nummeret kommer ikke i telefonbogen, og der kan ikke ringes op til 90-numre. Desuden kan der ikke købes ekstra data.

 

Hvad er vores behov?

Det kan være svært at gennemskue præcis, hvor meget data og tale man egentlig har brug for.

For de fleste er omkring 1-2 GB data dog nok. Det er nok til, at du kan være på nettet dagligt, så længe du holder dig fra streaming af musik og tv. Er meget aktiv hver dag, og henter du hver uge nye apps eller har du bare mange, der skal holdes opdateret, så kan det give mening at søge mod større datapakker.

Vil du streame musik og tv, skal du afsætte omkring en halv GB data for hver time du streamer tv og 0,2 GB for hver time du streamer musik. På den måde kan du hurtigt regne dig frem til, hvor meget data du cirka har brug for, men hver dog opmærksom på, at forbruget kan svinge fra tjeneste til tjeneste.

Med tale bør du især tænke over, hvor ofte I har lange samtaler. Når I ringer indbyrdes i familien, vil det normalt være gratis, hvis I har samme selskab – også selv om I ikke har valgt en egentlig familieløsning. Man kan ganske enkelt næsten altid ringe gratis til andre ved samme udbyder. Det betyder, at langt de fleste kan klare sig med ret små talepakker, men omvendt er det heller ikke ualmindeligt, at teenageren gerne vil sidde i telefonen i flere timer med veninderne – men man kan i den situation overveje, om Skype er en mulighed, som alle vil være glade for.

Abonnementer der passer til familien

Vi har her samlet et bredt udvalg af abonnementer på markedet, så der er abonnementer, der kan passe til alle i familien uanset forbrug.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
59 øre/min.
0,49 kr./MB
(Telia/Telenor)
8 øre/1 kr.
Ingen
0 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 109 kr.)
59 øre/min.
1 kr./MB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
14 øre/99 kr.
Ingen
19 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 19 kr.)
Fri tale
24 GB
(3 inkl. 4G)
Fri
Ingen
100 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 100 kr.)
Fri tale
50 GB
(Telia/Telenor inkl. 4G)
Fri
6 mdr
199 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 199 kr.)
Fri tale
1000 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
399 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 399 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021