Værd at vide om TDC

TDC. Genre billeder til Årsrapport 2009.Kunderne kan takke Folketinget for TDC, der i dag er den største spiller på det danske telemarked. Efter mange år som statsejet er TDC dog i dag privatiseret.

TDC har fra juli 2016 flyttet produkter til private kunder over i YouSee. Artiklen her er endnu ikke opdateret, men i bund og grund betyder det, at TDC ikke længere sælger til private, men at YouSee har øget fokus på bl.a. mobiltelefoni.

Det er nærmest umuligt at komme uden om TDC, når man slår et blik på det danske telemarked. Dette er ikke mindst på grund af deres store udbud af både telefoni, bredbånd og tv, men også idet at de ejer andre udbydere – eksempelvis både Fullrate, Telmore og YouSee. Desuden sidder de historisk på en stor del af mobilnetværket – den del er de dog kraftigt presset på, mens de til gengæld stadig står med noget, der grænser til monopol på netværk til traditionelt bredbånd.

TDC opstod som Tele Danmark i 1990, men har rødder, der går helt tilbage til 1879. De blev i 1990 samlet gennem flere lokale selskaber af Folketinget og var altså derfor statsejede, men virksomheden blev i 1998 helt privatiseret, efter at aktierne i flere omgange var blevet solgt af staten. I 2000 ændrede virksomheden navn til TDC, som vi kender det i dag.

Som mobilkunde hos TDC får du et stort udbud at vælge imellem og bliver tilbudt mange service – specielt hvis du slår flere abonnementer eller udbud sammen. Til gengæld er TDC blandt de absolut dyreste udbydere, hvis man ser på abonnementspriserne for de enkelte produkter helt isoleret, men når man samler mange pakker eller har særlige behov, kan de sagtens have interessante og konkurrencedygtige produkter.

Mobiltelefoni hos TDC

TDC udbyder mange forskellige former for abonnementsløsninger, der adskiller sig fra andre udbyderes tilbud.

De udbyder forskellige abonnementer til både enkelt personer, til to personer der vil dele et abonnement og abonnementer til hele familier. Jo flere der er tilmeldt under samme pakke, des billigere bliver det, og især for familier er der altså dermed interessante løsninger.

TDC har også et rent taletidsabonnement, hvor du kun betaler for det, du bruger.

Laust anbefaler (... eller sammenlign selv)

Udbyder Taletid Data (Netværk) SMS/MMS Binding Pris
Fri tale
20 GB
(TDC inkl. 4G)
Fri
Ingen
169 kr./mdr.
Se tilbud
(min. pris: 268 kr.)

Priser og information i tabellen er opdateret 3. maj 2021

Hvis du er i tvivl om, hvilket abonnement der passer bedst til dig, eller hvor meget data du skal have, kan du følge vores abonnementsguide rettet mod bestemte personer, og finde den bedste løsning for dig.

Ekstra service

TDC har en del ekstra services til deres kunder. Du får specielt mange tilbud, hvis du samler dit internet, TV og telefoni hos dem. Blandt andet kan du få TV på din computer, leje film og serier samt gratis få ekstra taletid og data hver måned.

Musiktjenesten TDC Play følger med alle abonnementer. Det samme gør TDC Mobilsikkerhed, hvor du får anti-virus, anti-tyveri og backup af filer og billeder.

Du har mulighed for at købe TDC-til-TDC, så du ringer gratis til andre kunder hos TDC – prisen er dog ret høj i forhold til den egentlige værdi for de fleste. Er du oprettet med et familieabonnement, ringer du automatisk gratis til de andre i familien men altså ikke andre TDC-kunder.

Når du bestiller et abonnement, har du mulighed for at splitte dit abonnements data op på flere SIM-kort. Det betyder at du med dit abonnement, eksempelvis kan få data på din tablet. For nogle abonnementer koster det dog et beløb om måneden.

Hvad mener andre om TDC? 3,8

På Trustpilot har forbrugere mulighed for at anmelde produkter og tjenester som de modtager.

Det er tydeligt på TDCs score, at de ikke er specielt populære blandt forbrugerne, og i en længere periode er deres score kun faldet og faldet. TDC ligger i skrivende stund lavest i tre ud af fire kategorier, og er med andre ord meget upopulære – generelt har især de større udbydere dog også problemer på Trustpilot, men selv om TDC er dén største, taler den ringe score naturligvis ikke til deres fordel. Mange anmeldelser går på dårlig service fra TDCs side. Mange mener at have haft problemer med opsigelse, regninger og ikke mindst at komme igennem til kundeservice. En del mener tilmed, at TDC har snydt dem med fuldt overlæg.

De positive anmeldelser er i klart undertal, men de få der er, går på at kundeservicemedarbejdere er hjælpsomme og venlige, eller at kunden er tilfreds med produktet.

Baseret på omkring 2000 brugeranmeldelser bedømmer omtrent 30 procent af kunderne TDC med 4 ud af 5 stjerner eller derover.